De vraag naar jeugdzorg groeit. Eén op de tien kinderen heeft ondersteuning nodig (of hun ouders). Tegelijkertijd voert Nederland de lijstjes aan met landen waar kinderen het gelukkigst zijn. Dr. Daniëlle Jansen van het UMCG komt uitleggen wat er aan de hand is en legt de vinger ook op de zere plek. Hoe goede bedoelingen stranden in averechtse bemoeizorg. 

Massaal in de jeugdzorg maar toch heel gelukkig

Politieke poppetjes

De opstelling van de politieke poppetjes in Den Haag is opgeschud. Welke gevolgen heeft dit voor de partijen als geheel? Voor een middenpartij als D66 heeft een nieuw gezicht als lijsttrekker relatief veel effect, weet politicoloog dr. André Krouwel. En wat vindt sluimerend seksistisch Nederland van een vrouw als partijleider? De oprichter van het Kieskompas kent de kiezer als geen ander en reflecteert op verleden, heden en toekomst.

Politieke poppetjes

Nationaliteit in de topsport

Joost Jansen promoveerde op een onderzoek naar nationaliteit en sport: atleten die op de Olympische Spelen uitkomen voor andere landen dan hun geboorteland. Ten eerste ontkracht hij in zijn proefschrift de mythe dat dit steeds vaker gebeurt. Ten tweede concludeert hij dat het gaat om een bredere maatschappelijke discussie over identiteit.

Nationaliteit in de topsport

Mona Keijzer vreest concurrenten niet: 'dit wordt een makkie'

Maar liefst vier kandidaten hebben zich beschikbaar gesteld voor het lijsttrekkerschap. Gaan zij straks rollebollend over straat en dan later weer als liefhebbende christenvrinden door dezelfde deur? Jort Kelder belt met Mona Keijzer, kandidaatslijsttrekker van het CDA.

Mona Keijzer vreest concurrenten niet: 'dit wordt een makkie'

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. André Krouwel, dr. Joost Jansen, dr. Daniëlle Jansen

Dr Kelder en co

→ Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS. Publiek is helaas nog niet welkom, dr Kelder en Co hoor je zaterdag 27 juni tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Deel dit artikel