De Jortcast komt naar je toe! Presentator Jort Kelder gaat langs verschillende universiteiten door het land. Hij spreekt met wetenschappers over actualiteiten en de laatste inzichten in wetenschappelijk onderzoek.

Verschillen mannen en vrouwen

Op 4 juni doet Jort Kelder de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan en gaan we het hebben over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Of zijn die er niet? De stelling waarover onze gasten, prof. dr. Janka Stoker en prof. dr. Iris Sommer, gaan discussiëren is: Vrouwen en mannen hebben recht op een ongelijke behandeling.

Ook de rector magnificus van de RUG, prof. dr. Cisca Wijmenga, schuift aan om over de geschiedenis en toekomst van de universiteit de praten.  

De zaal is vol, je kunt je niet meer aanmelden! Maar niet getreurd, je kunt de live radioshow volgen via NPO Radio 1 (tussen 13 en 14 uur) en het debat via YouTube (van 14 - 15 uur). 

Kijk ook eerdere Jortcast Grand Tours terug:

De Jortcast live: kijk mee op YouTube! 

De tournee startte op 23 april bij de Technische Universiteit in Eindhoven. Aldaar ging Jort in gesprek met zeer geleerden over de energietransitie. Hoe gaan we die klimaatdoelen wél halen, en hoe maken we ons los uit de energietentakels van Poetin?

Meer van de Jortcast? Luister de eerdere afleveringen:

Via Spotify

Via Apple Podcasts

Via Google Podcasts

Via NPO Radio 1

Deel dit artikel