Deze speciale uitzending vindt plaats op verschillende locaties in Nederland. Bekende en onbekende Nederlanders delen hun ervaringen met de ziekte kanker. Ook zijn er optredens van onder anderen Kensington, Miss Montreal en André Hazes.

Dionne Stax presenteert deze bijzondere jubileumavond die begint met een speciaal voorprogramma met André van Duin: André staat op, dat om 20.30 uur begint bij AVROTROS op NPO 1. Daarna is de uitzending hier terug te kijken.

André van Duin laat de mooiste momenten uit tien jaar Nederland staat op tegen kanker zien en koppelt verleden, heden en toekomst van de kankerbestrijding aan elkaar in een indrukwekkend verhaal.

Groot verlies voor André van Duin

André verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. “Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden”, aldus van Duin.

Terugkijken: André staat op

Transformatie tot standbeelden

Dionne Stax schakelt met verschillende intieme locaties in Nederland. Twee bekende Nederlanders transformeren in het programma tot standbeelden van twee belangrijke namen in de geschiedenis van het Nederlands kankeronderzoek: Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek. Verder zijn er bijdragen van onder meer Louis van Gaal, Ivo Niehe, Hugo de Jonge, Floortje Dessing en Romy Monteiro.

Kankeronderzoek

Tijdens het programma wordt aandacht gevraagd voor kankeronderzoek. Tientallen acties en evenementen van het KWF zijn door de coronacrisis niet doorgegaan. Geld voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen is van groot belang en daarom is steun essentieel.

Lees ook: Dionne Stax neemt presentatie over van Frits Sissing

Deel dit artikel