Politiek suf? Echt niet! Rasoptimist en student Politicologie Splinter Chabot laat in Splinter in de politiek zien dat politiek ook leuk kan zijn! In zes afleveringen gidst de 22-jarige Splinter de kijker door de Haagsche jungle. Van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici; Splinter opent deuren die normaal gesloten blijven. Hij bezoekt de politici op momenten dat ze echt zichzelf zijn.

Zo gaat hij kranten lezen in het café met Mark Rutte, joggen met Rob Jetten, schaatsen met Lodewijk Asscher en schildert hij op geheel eigen wijze een portret van Sylvana Simons. Tijdens zijn expeditie spreekt hij met politieke grootheden, sluwe spindoctors, gevierde journalisten en bekende actievoerders.

Wat doet macht met je? Kun je jezelf zijn in de politiek? En kent het Binnenhof nog idealisten? Iedere aflevering van SPLINTER, in de politiek behandelt een ander thema. 

Aflevering 1: imago

In de eerste aflevering staat het imago van onze politici centraal. Kun je jezelf blijven op het Binnenhof? Is de inhoud ondergeschikt aan het imago? Splinter spreekt premier Mark Rutte in zijn geheime koffietentje waar hij altijd de kranten leest. Ze bespreken zijn imago als eeuwige optimist en of dat klopt met de werkelijkheid. Met spindoctors en imago-experts legt Splinter, zelf altijd opvallend gekleed, de politici langs de modemeetlat.

SPLINTER, in de politiek zie je vanaf vrijdag 15 februari wekelijks om 21.15 uur op NPO 3. 
 

Deel dit artikel