Overvolle snelwegen, kilometers langzaamrijdend en stilstaand verkeer en enorme vertragingen. Files zijn een van onze grootste ergernissen. 

Toch willen we allemaal van A naar B en het liefst met z’n allen tegelijk. En dus staan we stil… Er wordt van alles aan gedaan om ons land in beweging te houden, nu en in de toekomst. Maar is dat genoeg?

Aflevering 1. Ongelukken
Per jaar gebeuren er 25.000 ongelukken op de Nederlandse snelwegen. Minder ongelukken betekent minder file, maar kan dat?
donderdag 25 april om 21.30 uur op NPO 1 - terugkijken kan hier

Aflevering 2. Weersomstandigheden
In januari werd op de eerste sneeuwdag van het jaar het filerecord verbroken met bijna 2300 kilometer file. Kunnen we ons wapenen op de weg tegen de Hollandse weersomstandigheden?
donderdag 2 mei om 21.30 uur op NPO 1 - terugkijken kan hier

Aflevering 3. Incidenten
Het achteraan aansluiten is onderdeel van ons bestaan geworden, het is dagelijkse kost. Des te erger is het als we ineens onverwacht in de file staan midden in de nacht of achter een te hoge vrachtwagen in een tunnel…  
donderdag 9 mei om 21.30 uur op NPO 1 - terugkijken kan hier

Aflevering 4. Grote Drukte
Het aantal auto’s is de afgelopen 20 jaar verdubbeld. In 2019 zal de 10 miljoenste auto de Nederlandse weg op rijden. Is meer asfalt het antwoord op dat groeiend aantal auto’s op de weg, of moeten we toch gaan betalen voor onze kilometers?
donderdag 30 mei om 21.20 uur op NPO 1 - terugkijken kan hier
 

Deel dit artikel