Wie houdt de Chinezen in toom? De VS, met hun handelsbeperkingen? Europa, dat intern verdeeld is over de relatie met de Chinezen? Onderwijl gaat China onverdroten door om zijn macht en invloed in de wereld uit te breiden. Met sinoloog Henk Scholte Nordholt kijken we hoe China de machtsverdeling in de wereld verandert, de kwestie-Hongkong omgaat en hoe je handel moet drijven met een land dat zijn interne markt bijna volledig gesloten houdt, maar wel middels het bedrijf Huawei wereldwijd 5G wil uitrollen.

Mislukkende millennials

Mogen we het de presenteerbladgeneratie of is de millennial totaal de klos? Arbeidssocioloog dr. Fabian Dekker weet precies waar de millennials tegenaan lopen: hoge studiekosten, een volledig dichtgeslibde woningmarkt en een afbrokkelende welvaartsstaat. Deze generatie behoorlijk doorpakken om net zo welvarend te worden als hun ouders. Is het klagen met cappuccino’s of is hier daadwerkelijk iets aan de hand?

De politieke voorkeuren van kiezers met een migratie-achtergrond

Politici met een migratieachtergrond zijn beter vertegenwoordigd in de Tweede Kamer dan doorgaans wordt gedacht. Turkse en Marokkaanse Nederlanders zijn zelfs oververtegenwoordigd. Jonge doctor Roos van der Zwan verdedigt haar onderzoeksconclusies over de etnische diversiteit in de politiek en de stemvoorkeuren van kiezers met een migratie-achtergrond.

Dit en meer in de uitzending van dr Kelder en Co van zaterdag 27 juni 2019. 

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: : prof. dr. Henk Scholte Nordholt, dr. Fabian Dekker & dr. Roos van der Zwan

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel