De koffer staat weer stoffig te worden op zolder, de herinneringen van afgelopen zomer beginnen langzaam te vervagen en je moet je wekker weer zetten: de vakantie is nu écht (bijna) voorbij. De komende drie weken brengen wij je dagelijks back to school-updates waar je blij van wordt. Van binge-watchen van De Luizenmoeder, tips en tricks voor studenten, tot aan zomerse playlists, samengesteld door onze radio-dj's, voor op de fiets, in de bus of in de trein. Let's go back to school!

Dit artikel wordt tot en met vrijdag 7 september dagelijks voorzien van nieuwe updates. 

Frans Bauer blikt terug

Frans Bauer zou zijn hele middelbare schooltijd zo weer overdoen, maar hij heeft nog wel een goed advies voor zijn jongere zelf!

 

Caroline Tensen blikt terug

Hoe hebben onze AVROTROS-presentatoren hun middelbare schooltijd ervaren? Deze keer blikt Caroline Tensen terug!

 

Let op de kleintjes! 

Hoe voorkom je dat halverwege de maand al zonder geld zit? Met deze bespaartips kom je de maand wel door! 

 

Schoolplein-frustraties 

Van overaanwezige ouders tot de absurdste roddels: Dit zijn volgens onze redactie de grootste ergernissen op het schoolplein.

 

Bingewatchen: De Luizenmoeder seizoen 1!

Herkenbaar als altijd: In het kader van de back to school-weken hebben we het eerste seizoen van De Luizenmoeder weer online gezet. Voor waar en wanneer je maar wilt (als je maar voor 10 september alle afleveringen hebt gekeken). 


Dit heb je gemist

Je bent de afgelopen zomer waarschijnlijk héél druk geweest met zwemmen, zonnen en uitrusten. We kunnen ons voorstellen dat je daarom geen tijd hebt gehad om álle nieuwtjes en bijzondere momenten bij te houden... Daarom hebben we een paar belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet!


Playlist 'de zomer is voorbij'

Met deze playlist hoef je helemaal geen last van heimwee naar de zomervakantie te hebben. Om de pijn een klein beetje te verzachten hebben een aantal van onze radio DJ's hun favoriete hits van deze zomer voor je op een rijtje gezet!


Ilja Gort blikt terug

Hoe hebben onze AVROTROS-presentatoren hun tijd op de middelbare school ervaren? Deze week blikt Ilja Gort terug op zijn tijd op het Gymnasium in Amersfoort.


Hoe overleef ik?

Hoe overleef je voor het eerst naar de middelbare school gaan, ruzie met je beste vriendin, puisten, verhuizen en verliefd worden? Rosa maakt het allemaal mee en probeert er het beste van te maken. Check snel Rosa's survivaltips. 

 

12 Typen studenten

Iedere student is anders, maar er zijn altijd types die iedereen die studeert of gestudeerd heeft wel herkent. Bekijk welke types jij herkent! 

 

Blader door het kleine studentenwoordenboek

Soggen, BSA, thuis thuis en P? Vreemde afkorting en nieuwe woorden: als je studeert leer je een nieuwe taal kennen. Leer ze allemaal!

Studietips met Victor Mids

De intro, de eerste colleges, nieuwe vrienden en je staat zo met een been in de eerste tentamenweek. Geen paniek! Deze tips helpen je met leren.

Deel dit artikel