In Wuhan mag je elkaar weer knuffelen en oud en nieuw met de familie zit er dit jaar gewoon in. Daar waar Covid-19 ter wereld kwam, draait de economie weer op volle toeren. China zal deze voorsprong zeker inzetten om de positie in de wereld te versterken. Is corona een gamechanger in de geopolitiek? Dr. Nana de Graaff schuift aan en geeft inzicht. Verder de volgende onderwerpen in dr Kelder en Co.

Luisteren: 'Demoniseren van China helpt ons niet verder'

Stigmatiseren helpt niet

‘Probleemwijk’, ‘dakloze’ en ‘zwerfjongere’. Beleidsmakers moeten labelen om hulpprojecten op te starten. Maar die hulp is vaak slechts tijdelijk, versnipperd en staat duurzame oplossingen in de weg. Dat concludeert Frank van Steenbergen in zijn proefschrift. Om echt iets te betekenen moet het Nederlandse sociaal beleid af van het hokjesdenken en zich meer richten op de toekomst.

Luisteren: Stigmatiseren helpt niet

Lang leve de Koning

Als het volk lijdt, moet de vorst mee lijden. Niet het vliegtuig nemen. De Nederlandse monarchie sukkelt voort, maar blijft het draagvlak overeind? Professor Herman Pleij ziet een groeimarkt voor de populariteit van Willy en consorten. Maar dan moet er wel worden gemoderniseerd. Méér verbinding, méér sprookje en vooral méér belasting betalen. Een liefhebbende beschouwing op de toekomst van de monarchie.

Luisteren: 'Geef de Koning meer vrijheid'

dr Kelder en Co, uitzending van zaterdag 14 november 2020, live vanuit Vondel CS, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Em. prof. dr. Herman Pleij, dr. Frank Steenbergen, dr. Nana de Graaff

Meer dr Kelder en Co

Deel dit artikel