Lurkend aan een ballon verdrijft de jeugd de tijd. Lachgas, niet als partydrug maar als alternatief voor het grote niets. Met dr. Ton Nabben bespreekt dr Kelder deze laatste hype op drugsgebied. 

En als we dan toch bezig zijn: waarom is het zo lastig om een verantwoord drugsbeleid te voeren? De war on drugs kent meer nadelen dan voordelen. De gebruiker wil veilige drugs en de samenleving wil van de overlast af: is de staat als dealer en producent een optie?

Lurken en lachen

De stuiptrekkingen van het patriachaat

Emancipatie is best bedreigend voor mannen. Ze raken hun traditionele positie kwijt en zien dat vrouwen een dominantere plek innemen in de oude mannenwereld. En dat gevoel van bedreiging maakt dat mannen vluchten in extreme religieuze of rechtse stromingen. Dat is kort gezegd de ontwikkeling die professor Abram de Swaan beschrijft in zijn boek: Tegen de vrouwen. Met dr Kelder filosofeert hij over emancipatie.

Seksisme als fijnstof in de samenleving

Je voedselallergie straks te goed behandelen?

Het aantal mensen met voedselallergie neemt toe. Er is nog geen manier om allergieën helemaal te genezen, wel zijn er behandelmethoden die de allergische reactie op bijvoorbeeld pinda’s kunnen verminderen. Uit onderzoek van jonge doctor Laura Wagenaar blijkt dat bepaalde vezels bij muizen de behandeling kunnen verbeteren.

Je voedselallergie straks te goed behandelen?

Zaterdag 11 mei, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof. dr. Abram de Swaan, dr. Laura Wagenaar, dr. Ton Nabben

dr Kelder en Co

Deel dit artikel