Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert. Met deze keer de volgende onderwerpen.

De Nederlander leeft braaf de regels na die de overheid oplegt om het virus binnen de perken te houden. Ook de jeugd, de groep die weinig risico heeft maar zich ook aan strenge maatregelen moet houden, luistert bijzonder goed. Schone schijn, of borrelt er ondergronds een opstand? Hoogleraar popmuziek en jeugdcultuur Tom ter Bogt over hoe recalcitrante pubers zulke makke lammetjes werden.

Van boer tot NSB-burgemeester

Aanvankelijk wilde hij er niet op ingaan. Tot NSB-leider Mussert hem wist overhalen. Zo werd de rijke boer Petrus Tammens in 1941 burgemeester van Groningen, en een nuttige, helpende hand voor het verspreiden van het nationaalsocialisme. Historicus Christiaan Gevers promoveert 7 mei op het het verhaal van boer Tammens en vertelt er over in dr Kelder en Co.

Geen oorlogsschade, wel een Marshallplan?

Het virus infecteert onze economie. Wat is nu de slimste manier om onze economie én die van de wereld te steunen? Steun hoeft niet onvoorwaardelijk te zijn, vindt hoogleraar economie en overheidsfinanciën Bas Jacobs. Maar we moeten er geen politieke doelen als duurzaamheid aan koppelen. Wat wél, en heeft de wereld een nieuw Marshallplan nodig? Daar gaat hij over in gesprek met dr Kelder.

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Tom ter Bogt, Christiaan Gevers, Prof. dr. Bas Jacobs

dr Kelder en Co, zaterdag 2 mei 2020 tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Meer dr Kelder en Co
 

Deel dit artikel