De arbeidsmarkt is toe aan renovatie. We werken te flexibel, raken massaal van de kook door ons baantje en missen te veel (sociale) zekerheid. Deze ontwikkelingen raken met name de millennial, die toch wat vreemde diersoort op de werkvloer. Hoe houd je je jonge collega en werknemer tevreden?

Waar moet je op letten en wat verklaart de enorme druk die werk legt op deze generatie? Psycholoog Thijs Launspach is expert op het gebied van millennials, stress en de werkvloer en komt met heldere tips en verklaringen.

Hoe blijven planten leven tijdens een overstroming?  

Overstromingen door klimaatverandering bedreigen niet alleen de mens maar ook de plant. Veel planten zijn niet tegen teveel water bestand en zullen verdrinken, maar sommige soorten weten hoe ze in een 'survivalmodus' moeten gaan om te overleven. Jonge doctor Sjon Hartman bestudeerde hoe planten dat doen en licht zijn bevindingen toe.

Duurzame veranderingen in de wereld van het grote geld

Het World Economic Forum, de grootste bijeenkomst van de macht op deze aarde. Iedereen die iets betekent in de wereld van het grote geld, de wereldeconomie en geopolitiek, is aanwezig op dit netwerkfeestje in de Zwitserse Alpen. Ooit opgericht om goed te doen, om duurzame verandering te bewerkstelligen.

Maar kan dat ook? Of is Davos de schaamlap van de macht? Met Unilever en Paul Polman als casestudy bespreekt Eric Smit of het mogelijk is om duurzame veranderingen door te voeren in de wereld van het grote geld.

dr Kelder en Co, zaterdag 25 januari, Vondel CS
13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Eric Smit
Gasten: Jeroen Smit, dr Sjon Hartman, Thijs Launspach

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel