Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS.

We koken graag met natuurlijk ingrediënten, alles vers en lokaal geteeld. Maar hoe natuurlijk is al dit groente en fruit nog? Rosanne Hertzenberg geeft inzicht in de wijze waarop de landbouw knutselt met de zaden van ons groente en fruit. Hoe ver gaat het kuizen van gewassen en zijn onze uien en ons tarwe nog wel zo natuurlijk. Waarom houdt de Europa de deuren dicht voor genetische manipulatie bij gewassen en is dat eigenlijk wel terecht?

→ Luister terug: Natuurlijk voedsel bestaat niet

Biotech: van lichtgevend konijn tot kankermedicijn

De wetenschap gaat snel en via een revolutionaire techniek kunnen we heel precies knutselen met ons DNA. Biotechbedrijven maken grote sprongen en er wordt onderzoek gedaan naar revolutionaire medische toepassingen zoals het genezen van erfelijke aandoeningen bij kleine kinderen en geneesmiddelen tegen kanker. Maar hoe ver mogen we hier mee gaan? Professor Zwijnenberg bestudeert hoe de kunst ons na laat denken over die vraag en praat met een ethische bril over gen- en biotechnologie.

Presentatie: Eric Smit
Met: Rosanne Hertzberger en Professor Rob Zwijnenberg

dr Kelder en Co, zaterdag 14 april, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

Luister terug

Deel dit artikel