De jaarlijkse tv-show 'Nederland staat op tegen kanker' wordt dit keer live vanaf de Parade in Den Bosch uitgezonden. De presentatie is in handen van Frits Sissing. Optredens zijn er van Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace. Verder zijn Ronald Koeman, Matthijs van Nieuwkerk en Frans Bauer aanwezig.

Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor KWF Kankerbestrijding en delen hun persoonlijke ervaring met kanker. Zo vertelt presentatrice Nicolette Kluijver hoe longkanker haar leven op z'n kop zette. Er zijn portretten te zien van mensen die met kanker te maken hebben, en onderzoekers vertellen over de stand van zaken rond kankeronderzoek. BN’ers zoals Frans Bauer, Youp van ’t Hek en Kjeld Nuis doen mee en Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace treden op. 

Anita Meyer treedt op met Hart van mijn gevoel van De Kast: ‘Ik zing een bijzonder lied, opgedragen aan mijn beste vriend en voormalig echtgenoot Ton. Hij overleed 2 jaar geleden aan maagkanker en ik mis hem nog elke dag.

blockquote
Kanker raakt ons allemaal
Stef Bos

Stef Bos draagt zijn nummer op aan zijn vader en aan alle vaders die ook getroffen zijn, en aan hun kinderen: ‘Kanker raakt ons allemaal; daarom doe ik mee aan Nederland staat op tegen kanker. Ook mijn vader kreeg de diagnose kanker. Ik schreef in die zware periode ‘papa’. Ik wilde mijn vader tijdens zijn ziekte steunen en met dit lied zeggen hoeveel ik van hem hield.’

De tv-show Nederland staat op tegen kanker wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Tijdens de tv- show zullen honderden mensen een lint door de binnenstad van Den Bosch vormen, en een foto tonen van hun dierbare. Nicolette Kluijver voert dit menselijk lint aan en ook Albert Verlinde en Dennis Weening zullen meedoen.

Nederland staat op tegen kanker, de live tv-show, woensdag 15 mei om 20.30 uur op NPO 1.

clock update 15 mei 2019, 23:30

Tijdens de tv-show Nederland staat op tegen kanker zijn 18.270 mensen donateur geworden van KWF Kankerbestrijding. Dit eindresultaat maakte presentator Frits Sissing bekend in het programma Pauw.

 

''Ik ben heel dankbaar dat Nederland vanavond zo massaal in actie is gekomen'’, aldus Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding. ‘'Dankzij deze 18.270 nieuwe donateurs kunnen we de volgende doorbraken in kankeronderzoek mogelijk maken.’'

Deel dit artikel