Meer dan de helft van de Nederlanders boven de 18 jaar beweegt te weinig. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research. 42 procent van de Nederlanders beweegt wél voldoende.

Overschat

68 procent van de Nederlanders denkt juist voldoende te bewegen, terwijl maar 42 procent daadwerkelijk aan de bewegingsnorm voldoet. Het RIVM maakte vorig jaar al een schattig van het aantal mensen dat voldoende beweegt, dat kwam uit op 45 procent en komt daarmee goed overeen met de uitslag van het onderzoek. Als volwassene beweeg je voldoende wanneer je minimaal 2,5 uur per week matig tot zwaar intensief beweegt. 

Naast deze 2,5 uur per week zouden volwassenen volgens de richtlijn minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen zoals traplopen of wandelen.

Sporter

Het merendeel van de Nederlanders doet wel degelijk aan sport. Twee derde sport ten minste 12 keer per jaar, en daarmee word je in Nederland tot de sporters gerekend. 58 procent hiervan doet aan vrijetijdssport: hardlopen, fietsen, wandelen en vissen. Fitness is ook erg populair, vooral bij volwassenen onder de 35 jaar. 38 procent doet aan fitness. Ook blijkt uit het onderzoek dat meer vrouwen aan de richtlijn voldoen dan mannen: 47 procent van de vrouwen, 36 procent van de mannen. De meeste mensen sporten liever individueel dan in teamverband.


Foto: Pixabay

Deel dit artikel