De week is bijna voorbij en zondag is de perfecte dag om bij te lezen over de afgelopen week. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je niet álles kunt volgen op het wereldwijde web. Schenk een kopje koffie in, want we zetten een paar belangrijke, leuke en interessante nieuwszaken voor je op een rijtje, die niet te missen zijn. Zo ga je helemaal up-to-date de nieuwe week in!

1. 'Nog geen tekort aan drinkwater'
Dat het al weken warm en droog is in Nederland, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe zit het met het water? Moeten we ons zorgen gaan maken over het drinkwater?

2. Eerste rookvrije straat mogelijk in Rotterdam
Rotterdam krijgt als eerste plaats in Nederland mogelijk twee straten waar niet mag worden gerookt. Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam hebben volgens het AD een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gestuurd, waarin ze hier om vragen.

3. Blauwalg zorgt al jaren voor sterke daling waterkwaliteit
Het aantal vervuilde zwemwateren is de afgelopen drie jaar sterk toegenomen, meldt de NOS. Uit meerjarencijfers van de provincies blijkt dat er dit jaar tot nu toe al 150 zwemwaarschuwingen zijn, tegenover 77 in 2016.

4. Kritiek op btw-verhoging drinkwater
Nog een nieuwtje in de categorie water. Het belasten van drinkwater 'is niet meer van deze tijd' en het kabinet zou drinkwater dan ook moeten uitzonderen van de btw-verhoging die begin volgend jaar ingaat. Daarvoor pleiten de drinkwaterbedrijven.

5. KNMP: 'Roep vervuilde hartmedicijnen terug'
Nederlandse apothekers moeten patiënten vragen medicijnen met daarin de vervuilde stof valsartan terug te brengen naar de apotheek. Die oproep doet brancheorganisatie voor apothekers KNMP.

6. Rik van de Westelaken en Ellie Lust doen verslag van Canal Parade 2018
Amsterdam kleurt roze tijdens de 22e editie van de Pride Amsterdam, met als hoogtepunt de wereldberoemde Canal Parade op zaterdag 4 augustus! Presentatoren Rik van de Westelaken en Ellie Lust doen verslag vanaf de grachten.

Deel dit artikel