De week is bijna voorbij en zondag is de perfecte dag om bij te lezen over de afgelopen week. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je niet álles kunt volgen op het wereldwijde web. Schenk een kopje koffie in, want we zetten een paar belangrijke, leuke en interessante nieuwszaken voor je op een rijtje, die niet te missen zijn. Zo ga je up-to-date de nieuwe week in!

1. Zweedse studente houdt vliegtuig aan de grond om uitzetting Afghaanse asielzoeker te voorkomen

Een 22-jarige Zweedse studente heeft de uitzetting van een Afghaanse asielzoeker voorkomen. De man zat bij haar in het vliegtuig naar Istanbul. Twee uur lang weigerde Elin Ersson te gaan zitten, waardoor het vliegtuig niet kon vertrekken. De studente streamde haar actie live op Facebook.

2. Regen na hittegolf is 'druppel op een gloeiende plaat'

Ondanks de regen die op verschillende plekken in het land viel, blijft de droogte ons de komende weken nog parten spelen. Tussen Haaksbergen, Enschede en Oldenzaal ligt volgens het RIVM en Rijkswaterstaat het droogste stukje van Nederland.

3. RIVM deactiveert Nationaal Hitteplan vanwege instroom koelere lucht

Het Nationaal Hitteplan kan weer worden opgeborgen! 

4. Kinderopvang: wachtlijsten van een jaar zijn geen uitzondering meer

De wachtlijsten in de kinderopvang zijn op dit moment weer net zo lang als voor de economische crisis. Radar legt uit hoe dit kan.

5. Dieren op zoek naar verkoeling tijdens hittegolf

Alle dieren zijn op zoek naar verkoeling tijdens de hittegolf. Door het hele land zetten mensen een bakje water in hun tuin en daar komen lang niet alleen vogeltjes op af...

Deel dit artikel