De week is bijna voorbij en zondag is de perfecte dag om bij te lezen over de afgelopen week. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je niet álles kunt volgen op het wereldwijde web. Schenk een kopje koffie in, want we zetten een paar belangrijke, leuke en interessante nieuwszaken voor je op een rijtje, die niet te missen zijn. Zo ga je helemaal up-to-date de nieuwe week in!

1. Trailer van natuurfilm Wild wint brons bij internationaal Timelapse Festival 2018
De timelapse-trailer van de natuurfilm WILD, een co-productie van AVROTROS, heeft de derde prijs behaald bij het internationale Timelapse Festival 2018, in de categorie Human and Nature. Luc Enting bracht ruim 2 jaar lang vele uren in tentjes en hutjes op de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen. Je kunt de winnende timelapse in het artikel bekijken.

2. Reisschema Ik Vertrek najaar 2018
Vanaf zaterdag 8 september start een gloednieuw seizoen van Ik Vertrek. We hebben een mooie reis uitgestippeld en leggen maar liefst 17.585 kilometer af.

3. 'Blijf weg van oppervlaktewater'
Blijf weg uit al het oppervlaktewater, zo waarschuwt het Gelders-Utrechtse waterschap. Door de langdurige droogte was veel (zwem)water al extra vies - denk aan blauwalg en botulisme - maar nu er harde buien kunnen vallen komt er nog meer viezigheid bij.

4. Stijging in aantal weigeraars donorregister
Het aantal personen vanaf twaalf jaar dat zich heeft laten opnemen in het donorregister bedraagt inmiddels 6,3 miljoen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarvan hebben er inmiddels 1,9 miljoen expliciet geen toestemming tot orgaandonatie gegeven. In 2016 weigerden er nog 1,6 miljoen mensen.

5. Stakingen Ryanair treffen 55.000 reizigers
De vakantieplannen van circa 55.000 reizigers in Europa zijn in meer of mindere mate in de war geschopt door stakingen bij Ryanair. In vijf Europese landen, waaronder Nederland, leggen vliegers het werk neer. Vanaf de luchthaven in Eindhoven gaan vluchten gewoon door, doordat de Ierse prijsvechter van elders piloten heeft ingevlogen.

Deel dit artikel