Warmterecords sneuvelen en de zon teistert de Lage Landen. Fijn weer voor zonaanbidders, maar een gruwel voor dermatologen. Dr. Jorrit Terra is van het Isala Dermatologisch Centrum in Zwolle en hij maakt zich deze dagen grote zorgen.

Nederland staat in de Europese top drie van het aantal huidkankerpatienten. En de gemiddelde leeftijd van mensen met huidkanker daalt spectaculair. Moeten we nou simpelweg meer smeren of is het tijd voor een gedragsverandering over onze omgang met… de zon?

→ Luister terug: Elke zonverbranding is er een teveel

De Eerste Wereldoorlog

Vandaag, iéts meer dan honderd jaar geleden, brak een oorlog los die vrijwel meteen bekend kwam te staan als de Grote Oorlog. Guido van Hengel vertelt over fake news avant la lettre en de buitenlandse beïnvloeding van (Nederlandse) media tijdens de Eerste Wereldoorlog. Welke parallellen kunnen we trekken met nu?

→ Luister terug: 'Meer begrip over WO1 is belangrijk'

Met fotostrips beter voorbereid naar de dokter

Gevoelige onderwerpen, veel informatie van de dokter en jargon. Het zorgt ervoor dat een patiënt na een gesprek met de dokter met vragen kan blijven zitten. Het gebruik van strips in de zorg is een veelbelovend middel in de verbetering van gezondheidscommunicatie, stelt Ruth Koops van ’t Jagt in haar proefschrift. In dr Kelder en Co verdedigt zij haar proefschrift nogmaals.

→ Luister terug: Met strips een beter gesprek met de dokter

Presentatie: Jort Kelder
Met: Guido van Hengel, dr. Ruth Koops van ’t Jagt, dr. Jorrit Terra

dr Kelder en Co
Zaterdag 28 juli om 13.00 – 14.00 uur op NPO Radio 1

Kom kijken bij dr Kelder en Co

Deel dit artikel