De trukendoos van de centrale banken is nagenoeg leeg. De rente kan nauwelijks lager en een toch al omstreden opkoopprogramma opschroeven is ook niet heel realistisch. Volgens econoom dr. Heleen Mees heeft Rutte de touwtjes zelf in handen: er moet meer aandacht naar de lonen. Arbeid moet goedkoper, mensen moeten meer overhouden en uitgeven. Of strooit dat coronavirus roet in het eten? Een gesprek over de mondiale economie met speciale aandacht voor China.

Verder in de uitzending van dr Kelder en Co:

Elektroden in je ruggenmerg

Ruggenmergstimulatie, ook wel neuromodulatie, is een effectief middel tegen zenuwpijn. Omdat het een veilig en effectief alternatief is voor opiaten, is het in de Verenigde Staten al wijd bekend. In Nederland is dit minder het geval. Jonge doctor Koen Meuwissen promoveerde op een nieuwe vorm van neuromodulatie, en vertelt ook over de keerzijde: hoe het veld ten prooi valt aan het bedrijfsleven achter deze enorme MedTech-sector.

Oproep voor Emancipatie Autoriteit

We komen van ver maar zijn er nog lang niet. Vrouwen en minderheden zijn bij wet gelijkwaardig, maar de praktijk laat te wensen over, meent dr. Linda Senden. Neem de tarieven bij de kapper, waarom betaalt een vrouw met kort haar meer dan een man? Voor Senden en twee andere Utrechtse vrouwelijke hoogleraren is Internationale Vrouwendag een aanleiding om een oproep te doen voor het oprichten van een Emancipatie Autoriteit.

dr Kelder en Co, zaterdag 7 maart, VondelCS, 13.00 – 14.00 uur op NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Heleen Mees, dr. Koen Meuwissen, prof. dr. Linda Senden

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel