Vanuit Nijmegen verovert professor Bas Bloem de wereld met zijn Parkinson-aanpak. Meer gespecialiseerde zorg dicht bij de patiënt maakt de totale kosten van de behandeling lager worden. Beter is dus ook goedkoper.

Zijn ParkinsonNet is al geëxporteerd naar Amerika, Noorwegen en Luxemburg. Ondertussen rijgt hij de publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften aan elkaar. In dr Kelder en Co een gesprek over de strijd tegen Parksinson met een bevlogen ridder.

9/11 en de beeldvorming van islam

De aanslagen van 9/11 hebben Amerika in het hart geraakt. Maar dit soort wereldgebeurtenissen hebben overal invloed. De jonge dr van deze week is Thijs van Dooremalen, hij deed onderzoek naar de invloed van 9/11 op de beeldvorming van islam en moslims in verschillende landen. In dr Kelder en Co licht hij zijn proefschrift toe.

Stikstofpaniek en bouwhysterie

Sinds de zomer heerst er lichte stikstofpaniek in het land, die deze week steeg deze tot een kookpunt. Opeens blijkt dat allerlei bouwprojecten, waaronder de versterking van de afsluitdijk, moeten worden uitgesteld. Voor dr Kelder tijd voor een goed gesprek over dit mysterieuze stofje. We te lang onder een steen geleefd en de technologie gaat ons echt niet redden. Is hier sprake van hysterie of is het echt 5 voor 12?

dr Kelder en Co, zaterdag 14 september, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Professor Bas Bloem, dr Thijs van Dooremalen, professor Jan Willem Erisman

Deel dit artikel