Bij veel grote werkgevers wordt nog altijd vanuit huis gewerkt en een einddatum is nog niet in zicht. Gezondheid voorop (en de kostenbesparing is mooi meegenomen). Maar jongere knechten zijn veel liever op kantoor dan de oudere. Wie thuis werkt is minder zichtbaar en kan op een cruciaal punt in zijn carrière ‘professioneel geïsoleerd’ raken, aldus hoogleraar
sociologie Tanja van der Lippe. Daarnaast ziet de baas op termijn de productiviteit teruglopen. Tijd voor een thuiswerk-tegengeluid. Dit en meer in dr Kelder en Co.

Elitist, pluralist of populist?

Obama is een pluralist, Wilders een populist, Johnson een populist-elitist, Baudet is ook wel elitistisch maar veel populistischer dan Johnson en Trump is in ieder geval géén pluralist. In haar proefschrift brengt Carola Schoor politieke stijlen in kaart als een mix van populisme, pluralisme en elitisme. Dat is nauwkeurig vast te stellen aan de hand van taalgebruik. Ze vergeleek politici uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland en verdedigt haar proefschrift nogmaals in dr Kelder en Co.

De flop van het Wopke-Wiebe-fonds

“Een politicus die géén idee heeft maar wél daadkrachtig over wil komen, presenteert een inversteringsfonds.” Hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen maakt gehakt van het met veel tamtam gepresenteerde investeringsfonds. Met Prinsjesdag voor de deur en een met miljarden groeiende staatsschuld een goed moment om met deze eigenzinnige econoom te spreken over de stand van de economie van Nederland.

dr Kelder en Co, zaterdag 12 september 2020, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Gasten: dr. Sweder van Wijnbergen, dr. Carola Schoor, prof. dr. Tanja van der Lippe

Deel dit artikel