Zes prullenbakken in de keuken, vier kliko’s in de tuin en altijd weer die stress: moet de chipszak nou bij plastic of bij restafval? Voor dr Kelder frustratie genoeg voor een gesprek over ons afvalsysteem. Een beter milieu begint natuurlijk bij jezelf, maar de mens is nogal feilbaar.

Goed nieuws in petto: volgens prof. dr. Raymond Gradus effectiever en beter voor het milieu om al dat afval in één bak te gooien en het door een machine te laten scheiden.

Lof voor het lokale referendum

Wie de gemeentelijke referenda van de afgelopen honderd jaar bekijkt komt tot de conclusie dat ze aardig effectief zijn. Jonge doctor Koen van der Krieken zag dat gemeenteraden in de meeste gevallen een besluit namen in lijn met het meerderheidsstandpunt. Daar kunnen ze op landelijk niveau nog heel wat van leren, denkt Van der Krieken die tevens D66-raadslid te Tilburg is.

Arme mensen gaan eerder dood

Mensen uit lagere sociale klassen leven korter en brengen minder jaren van hun leven in goede gezondheid door. Daar schuilt een onrechtvaardigheid in die moeilijk uit te bannen is: ondanks campagnes en preventie-potjes blijft het verschil tussen arm en rijk bestaan. Hoe moet de overheid hier mee omgaan en wat zegt je postcode over jouw levensverwachting?

dr Kelder en Co - zaterdag 30 november 2019, live tussen 13.00 – 14.00 uur vanuit Vondel CS - NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Raymond Gradus, dr. Koen van der Krieken, prof. dr. Marianne de Visser

dr Kelder en Co

Deel dit artikel