Rijk zijn is fijn, maar wanneer wordt het verwerpelijk? De manier waarop de Amerikaanse miljonairs belast moeten worden is misschien wel de belangrijkste vraag voor de keus van een Democratische
presidentskandidaat.

Aanleiding voor dr Kelder om het over de ethische kanten van rijkdom te hebben met prof. dr. Ingrid Robeyns.

Rijk zijn is fijn maar bestaat er ook zoiets als te rijk?

100 km/u verveelt en is vervelend

U mag nog maar honderd en als frequent automobilist bent u dus boos. Logisch, want de Nederlandse autoweg schreeuwt met haar spiegelgladde, scheurloze looks juist om wat extra dotjes gas. En we hebben nog maar een klein decennia kunnen genieten van die heerlijke 130, dr Kelder voelt uw pijn en nodigt verkeerspsycholoog dr. Gerard Tertoolen uit om de onzalige kanten van deze maatregel bloot te leggen.

Maar wat als niemand 100 gaat rijden?

Het staatsinfuus dat sociale zekerheid heet

Ontwikkelde economie├źn geven gemiddeld een kwart van BBP uit aan sociale zekerheid. Dat zijn flinke bedragen, maar uit onderzoek van dr. Emile Cammeraat blijkt dat dit niet ten koste gaat van economische groei. Met sociale zekerheid bestrijd je namelijk ongelijkheid, en laat dat nou net een gevreesde vijand zijn van economische groei. De jonge doctor verdedigt zijn proefschrift voor de immer kritische want liberale dr Kelder.

Het staatsinfuus dat sociale zekerheid heet

Uitzending van zaterdag 16 november 2019.

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel