Amsterdam kleurt roze tijdens de 22e editie van de Pride Amsterdam, met als hoogtepunt de wereldberoemde Canal Parade op zaterdag 4 augustus.

AVROTROS zendt die avond een registratie van de parade uit gepresenteerd door een nieuw gelegenheidsduo: Rik van de Westelaken en Ellie Lust. Zij bespreken de passerende boten en geven een kleurrijke reportage van één van Nederlands grootste evenementen. De registratie is zaterdag 4 augustus te zien om 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 3. De parade is daarnaast live te volgen op NPO3.nl.

AVROTROS Songfestivalboot 

Nieuw in de parade is de Songfestivalboot van AVROTROS. Het thema van de Pride Amsterdam 2018 is 'Heroes' en daarom is er op deze boot niet alleen aandacht voor songfestivalhelden, maar ook voor lokale LHTBIQ+ helden. AVROTROS riep middels een online actie mensen op om hun lokale LHTBIQ+ held in het zonnetje te zetten. Iemand die zich belangeloos inzet voor de community. Inmiddels zijn de drie helden bekend! Dit zijn de winnaars. Zij krijgen zaterdag een ereplaats op de Songfestivalboot tijdens de Canal Parade.

Daarnaast zingt de Cypriotische zangeres Eleni Foureira haar Songfestival-hit 'Fuego' op de boot. Dus kom je aanstaande zaterdag kijken? Dan is de kans groot dat je Eleni en haar dansers voorbij ziet komen. Daarnaast is het één grote sing-a-long want er worden alleen maar Songfestival-hits gedraaid. Kortom, één groot feest. 

Eleni Foureira - Fuego:

Deel dit artikel