In deze moeilijke tijd heffen Roos Moggré en Splinter Chabot met elkaar en de luisteraar van NPO Radio 1 het glas. Juist nu het coronavirus voor zoveel ellende zorgt, wil het duo de luisteraars een leuke zaterdagavond laten beleven. Een avond vol inspiratie en gezelligheid.

Proost! is elke zaterdagavond te beluisteren om 19.00 uur op NPO Radio 1.

Het nieuwe AVROTROS-programma Proost! ontroert, troost en vermaakt. Zaterdag is de eerste aflevering tussen 19.00 en 21.00 uur te horen op NPO Radio 1. Te gast zijn dan kok Pierre Wind en presentatrice en actrice Marlijn Weerdenburg. Daarnaast is er een pubquiz, waaraan de luisteraar ook kan deelnemen.

'Gezellig dichtbij, maar op veilige afstand'

Splinter en Roos ontvangen, op gepaste afstand, gasten in de studio, zoals chef-koks, schrijvers en muzikanten. Er wordt zoveel mogelijk geproefd, gedronken, gekookt, gelezen, getroost en gezongen. Ook wordt er in Proost! aandacht besteed aan hartverwarmende acties in het land en is er ruimte voor poëzie. Ronald Giphart brengt wekelijks gedichten van luisteraars en Cornald Maas laat de mooiste liederen uit Europa horen.

Het duo kwam zelf met het idee om juist nu samen een radioprogramma te maken. 'We willen met ons programma de mensen thuis toch even het gevoel geven dat ze een avondje uit zijn. Met goede muziek, mooie gesprekken en lekker eten en drinken', aldus Roos Moggré.

Splinter Chabot: 'Op zaterdagavond komen we het liefst gezellig met familie en vrienden bij elkaar. Dat kan nu niet. Dus kunnen we via Proost! alsnog bij elkaar komen: gezellig dichtbij, maar op veilige afstand.'

Deel dit artikel