Al dat gezeur over een man of een vrouw aan de top van een bedrijf. Het zou niet moeten gaan om de sekse maar om de kwaliteiten. Weg met de middelmatige mannen en de voorgetrokken vrouwen. Professor Janka Stoker onderzocht hoe onze bazen het doen tijdens de coronacrisis en ze vroeg meteen over welke eigenschappen een ideale bedrijfsleider moet beschikken. En wat blijkt? We willen een combinatie van mannelijk en vrouwelijk. Een androgyn figuur is het ideaal. Tijd voor sekseloosheid in de directiekamer.

'Manwijf' of 'niet daadkrachtig': de vrouwelijke leider kan het niet goed doen

Heeft de futurist een toekomst?

De toekomst laat zich niet voorspellen – daar is de weldenkende medemens het over eens. Toch is de futurist, die zich bezighoudt met het systematisch verkennen van wat de toekomst inhoudt, in opkomst. In haar proefschrift beschrijft Tessa Cramer hoe futuristen steeds verder professionaliseren, en hoe weinig dat met het letterlijk voorspellen van de toekomst te maken heeft.

Heeft de futurist een toekomst?

Jongere werknemer staan alleen in pensioenhervorming

Met de traagheid van een slak vordert de hervorming van ons pensioenstelsel en zoals altijd zit het venijn in de staart. En dan vooral voor de jongere werknemer, de trouwe loonslaaf van rond de veertig. Bij de overgang raken zij opgebouwde rechten (en dus pensioen) kwijt en er is niemand die zich druk lijkt te maken over deze diefstal. Terwijl ouderen (met de FNV voorop) moord en brand schreeuwen over een ‘casinopensioen’, legt de veertiger zijn hoop in de handen van staatssecretaris Koolmees. Maar of dat zo verstandig is? dr. Ilja Boelaars analyseert.   

Eindelijk een nieuw pensioensysteem? Er gloort hoop!

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof. dr. Janka Stoker, dr. Tessa Cramer, dr. Ilja Boelaars

Dr Kelder en Co

→ Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS. Publiek is helaas nog niet welkom, dr Kelder en Co hoor je zaterdag 6 juni tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Deel dit artikel