Als antropoloog deed dr. Jelle Wiering onderzoek naar seksuele voorlichting in Nederland. Hij liet zich certificeren, ging zelf voor de klas staan en was als man een zeldzaamheid. Het praten over seksualiteit met jongeren is vooral een vrouwenzaak met als onbedoeld bijeffect dat vooral meisjes zich verantwoordelijk voelen voor het goede gesprek over seks. Meisjes leren dat zij moeten aangeven waar de grenzen liggen, jongens leren dat ze vooral naar deze grenzen moeten luisteren.

Verder in dr Kelder en Co van zaterdag 19 september 2020:

Liberalisme op z’n retour?

Het meest opvallende van de politieke week is misschien wel de grote consensus over de investeringen in publieke sector, in een kabinet waar de VVD de grootste partij is. De VVD heeft afscheid genomen van het adagium dat de overheid zo klein mogelijk moet zijn, meent hoogleraar bestuurskunde Caspar van den Berg. Is het liberalisme op zijn retour? En als de staat groeit en groeit, kunnen we dan ooit nog terug? Daarover gaat de hoogleraar, zelf actief binnen de VVD, in gesprek met dr Kelder.

Waar is de ironie gebleven?

Het zijn brave tijden. Op tijd naar huis na een pilsje, keurig handen wassen en zeker niet meer in een volle theaterzaal naar cabaret kijken en je buurvrouw onder proesten. Maar is ons cabaret ook braver geworden in deze politiek over correcte tijden? Grappen over nichten, vrouwen, huidskleuren en minderheden mogen op de werkvloer niet meer gemaakt worden, maar hoe zit dat met het theater. Dick Zijp plaatst onze humor in historisch perspectief.

dr Kelder en Co, zaterdag 19 september 2020, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Caspar van den Berg, dr. Jelle Wiering, Dick Zijp

dr Kelder en Co

Deel dit artikel