We slapen te weinig en zijn daardoor ongezonder, minder productief, minder gelukkig, en minder creatief. Hoog tijd dat onze werkgevers zich met onze slaapkamers gaan bemoeien en zich in te zetten voor een goede nachtrust.

Slaapgoeroe dr. Els van der Helm komt dr Kelder uitleggen waarom we meer en vooral beter moeten slapen. En dat het helemaal niet betuttelend is van de werkgever dat hij zijn werknemers dagelijks op tijd naar bed stuurt.

Je wekker moet de deur uit

Nieuwe methode om overstromingen te voorspellen

Overstromingen zorgen jaarlijks voor miljoenen tot miljarden euro's aan schade wereldwijd, en de kans op overstromingen neemt toe. Jonge doctor Sanne Muis beschrijft in haar proefschrift een nieuwe, hydrodynamische methode waardoor extreme zeewaterstanden met meer nauwkeurigheid dan ooit kunnen worden vastgesteld. Een grote stap voorwaarts in het begrijpen hoe kustgebieden worden bedreigd door watervloed.

Nieuwe methode om overstromingen te voorspellen

Linkse converseert, rechts ouwehoert

Het taalgebruik van cultureel-linkse politici is veel complexer dan dat van hun rechtse collega’s. Dat blijkt uit een analyse van politieke speeches door dr. Bert Bakker, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Kennelijk weten ze aan de rechterkant van het spectrum de onderlaag beter aan te spreken, terwijl je dat toch eigenlijk van de linkerkant zou verwachten.

Wat zit hierachter: zijn rechtse politici populistischer of zit links vol met elitaire progressievelingen die graag met dure woorden smijten?

Links converseert, links ouwehoert

dr Kelder en Co

Zaterdag 16 februari, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

Presentatie:  Jort Kelder
Gasten: dr. Els van der Helm, dr. Bert Bakker, dr. Sanne Muis

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel