Een bal heeft de zeldzame eigenschap ons helemaal gek te maken. Volwassen mannen veranderen in kleine kinderen en zitten geschminkt en wel te schreeuwen naar het televisiescherm. Sport speelt een grote rol in onze maatschappij en onze economie.

In tijden van het WK en met de Tour voor de deur stelt dr Kelder de vraag hoe het kan dat zoiets futiels zo’n impact heeft.

→ Luister terug: sport: geen bal aan

Cyborgs en augmented reality

De innovatietrein dendert voort en is nauwelijks bij te benen. Een digitale download van jezelf maken zodat je partner je niet meer hoeft te missen tijdens een zakenreis? Betalen met een chip in je vinger? En wat is augmented reality nou precies? De ene naar de andere technologische hype wordt verheven tot de doorbraak van de eeuw. Technologie-expert Danny Mekic zet dr Kelder met beide benen op de grond. Wat is de stand van zaken?

→ Luister terug: Zijn het mooie praatjes of is het allemaal waar?

De Jonge Doctor

We pakken met z’n allen steeds vaker ’t vliegtuig, en dat stoot aardig wat broeikasgasjes uit. Naar verwachting is de uitstoot van de sector tegen 2050 drie tot zes keer zo groot. Volgens jonge doctor Sierk de Jong (Universiteit Utrecht) kunnen we een groot deel van deze groei inperken, namelijk met biobrandstoffen. Hij promoveerde op onderzoek naar de productiekosten, klimaatimpact en de toekomstige productie van biobrandstoffen voor de luchtvaartsector.

→ Luister terug: duurzaam vliegen voor een paar extra euro's

dr Kelder en Co
Uitzending van zaterdag 16 juni - 13.00 – 14.00 uur - NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Met: technologie-expert Danny Mekic en sporthistoricus Jurryt van de Vooren en dr Sierk de Jong. 

Kom kijken bij dr Kelder en Co

Deel dit artikel