In deel twee van het tweeluik over de verschillen tussen stad en platteland kijken we naar de stad van de toekomst. Wat kunnen steden leren van het platteland?

En is de Randstedelijke arrogantie eigenlijk wel terecht als een royale hap van je inkomsten aan een kleine etage in een drukke binnenstad? Een gesprek met jurist, publicist, projectontwikkelaar en emeritus-professor Friso de Zeeuw.

De arrogante stad

Handelsoorlog VS en China

De VS en China liggen op ramkoers en dit spreidt zich als een olievlek uit over de wereld: ook Taiwan, Duitsland, Nederland, Zambia en Pakistan worden getroffen. Nu, en in de toekomst. En het wordt nog erger, betoogt dr. Raphie Hayat, senior-econoom van de Rabobank met als specialiteit Zuidoost-Azië.

Handelsoorlog China en VS

Slaven- en handelsketens in Zeeland

Een kwart van de economie van Vlissingen draaide ooit op slavenhandel. Er sijpelde wat welvaart door naar de rest van Nederland, maar vooral de lokale economie profiteerde. Jonge doctor Gerhard de Kok promoveerde op onderzoek naar de ‘Walcherse ketens’. Hij beschrijft de neteligheid van de slavenhandelkwestie en hoe polarisatie de discussie frustreert.

De slaven- en handelsketens van Zeeland

Met: Prof. Friso de Zeeuw, dr. Raphie Hayat & dr. Gerard de Kok

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel