Na elf edities van het tv-programma 'Nederland staat op tegen kanker' gaat het roer om. Dit jaar zal, onder leiding van presentator Frits Sissing, tijdens de live tv-uitzending 'Voor het leven' worden toegewerkt naar de onthulling van een gigantisch kunstwerk. Het kunstwerk, een grootse muurschildering, wordt gemaakt door de wereldberoemde street artist Judith de Leeuw. Het staat symbool voor alle mensen die leven met de gevolgen van kanker. Steeds meer mensen leven met en na kanker. Hier vraagt het KWF aandacht voor tijdens 'Voor het leven'.

Judith de Leeuw is internationaal bekend als JDL Streetart. Ze was 15 jaar toen ze begon met het maken van muurschilderingen. Nu, 12 jaar later, wordt ze beschouwd als één van de beste street artists ter wereld. Deze keer is het gebouw 't Leidsche Veem van de SSH bij de Kop van Zuid in Rotterdam haar canvas. Voor deze locatie is gekozen omdat het gebouw ligt aan het Wilhelminaplein, het plein dat de naam draagt van de oprichtster van het KWF: Koningin Wilhelmina.

Geef voor het leven

Vanaf 12 mei kan iedereen in Nederland een stukje van het gigantische kunstwerk kopen via het KWF. Je koopt een uniek stukje van de muurschildering van Judith de Leeuw. Daarmee wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Een levenswerk van heel Nederland. Samen maken we een statement voor het leven. Met de donatie draag je bij aan een betere toekomst voor mensen met en na kanker. Naast het financieren van kankeronderzoek investeert KWF daarom ook in een beter leven en meer zorg voor mensen die zijn geraakt door kanker.

Naast de onthulling van het kunstwerk tijdens de uitzending zijn er ook weer inspirerende verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en krachtige statements van onbekende en bekende Nederlanders zoals André van Duijn, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Sander Schimmelpenninck, Sosha Duysker en Martsje Paulusma.

Presentator Frits Sissing
Presentator Frits Sissing / Fotocredits: Ruud Baan
Presentator Frits Sissing

Voor het Leven zie je op 30 mei om 21.25 uur, live vanuit Rotterdam bij AVROTROS op NPO 1.

Fotocredits Judith de Leeuw: Elvin Boer.

Deel dit artikel