Vera Lynn is op 18 juni 2020 overleden. De Britse zangeres zag het levenslicht op 20 maart 2917 en werd 103 jaar. André Rieu sprak vier jaar geleden met The Forces' Sweetheart.

Zingen en optreden zat in het bloed van Vera Lynn. Echt bekend werd ze na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1939. Muziek verbindt en hielp het moreel op te krikken. De muziek van Vera Lynn wist vele harten te raken. Veel Britten vonden in deze moeilijke tijd steun in haar nummer We'll meet again. Dit is een van haar bekendste nummers.

Verzoeknummers voor soldaten

Zes jaar later kreeg ze een eigen radioprogramma waarin ze verzoeknummers zong voor de soldaten in het buitenland. Vera Lynn was een icoon. Met haar muziek sleepte ze de militairen en hun geliefden door de wrede oorlogsperiode heen. Ook na de oorlog bleef ze actief als succesvolle zangeres en ontving ze verschillende onderscheidingen.

André Rieu sluit zijn concerten in Londen altijd af met het nummer We'll meet again. Iedereen staat dan op en walst mee met de muziek.

André Rieu ging op bezoek bij The Forces’ Sweetheart, zoals Vera Lynn genoemd werd, en sprak met haar over de periode tijdens de Tweede Wereldoorlog en haar muziek. Bekijk het fragment hierboven.

Deel dit artikel