Het is vandaag 1 november: een nieuwe maand, vol met nieuwe kansen. Deze positiviteit houden we er de rest van de dag in, want het is vandaag de nationale Dag van de Positiviteit!

1000 dagen positief

De Dag van de Positiviteit is een initiatief van Voor Positiviteit, opgericht door Mark Verhees. Hij koos er in 2011 voor om 1000 dagen achter elkaar een positief bericht te plaatsen op internet, om te kijken wat dat voor hem zou doen, en voor de mensen die hij bereikte met zijn berichten. Inmiddels bereikt hij dagelijks 600.000 mensen en je kunt hem ook kennen als auteur van bestseller De Vibe

Goed, terug naar de orde van de dag: positiviteit. De bedoeling van deze 'feestdag' is om iets extra's te doen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met een positieve intentie, een vriendelijke daad verrichten of stilstaan bij alles waar jij dankbaar voor bent. Er is een website gemaakt voor de Dag van de Positiviteit, waarop de media vandaag uitgedaagd wordt om naast het 'gebruikelijke nieuws' extra aandacht te besteden aan positief nieuws, met de hashtag #positiefnieuws.

Duwtje in de goede richting

Voor het geval je normaal gesproken niet zo'n kei bent in positief denken - maar daar vandaag verandering in wil brengen - geven we je een duwtje in de goede richting.

Het komt allemaal heus wel weer goed!

Een heerlijke meezinger van niemand minder dan Brigitte Kaandorp: Het komt allemaal wel weer goed

De invloed van positiviteit

In deze aflevering van Het beste brein van Nederland legt Victor Mids uit hoe positiviteit en negativiteit onbewust invloed kan hebben op je prestaties.

Meest positieve bekende Nederlander 2018

Jawel, er bestaat een heuse verkiezing voor de meest positieve bekende Nederlander. Dit jaar zijn weer 10 bekende Nederlanders genomineerd voor deze prijs, er is gestemd door de volgers van Voor Positiviteit en met 21 procent van de stemmen is de winnaar: Churandy Martina! In 2016 won de topsporter de award ook al, met 74 procent van de stemmen.

Deel dit artikel