Vandaag (donderdag 20 september 2018) wordt de Amsterdamse Jaap van Zweden (196) geïnaugureerd als chef-dirigent van de prestigieuze New York Philharmonic. Tijdens het Opening Gala Concert, genaamd ‘New York, Meet Jaap’, krijgt Van Zweden officieel de baton overhandigd.

Tijd voor een Throwback Thursday

In de documentaireserie Jaap van Zweden: Een Hollandse maestro op wereldtournee van deze zomer zochten we tot in de puntjes uit wie Jaap van Zweden precies is. Wat drijft deze internationale topdirigent? In de serie komen familieleden, vrienden en musici aan het woord over zijn werk en persoonlijkheid. Vandaag is de officiële inauguratie voor van Zweden, maar in de eerste aflevering van de serie werd hij al gepresenteerd als de nieuwe chef-dirigent van het New York Philharmonic.

Op vrijdag 21 september zie je om 21:30 uur op NPO 1 een TV Show Special met Jaap van Zweden. Ivo Niehe doet uitgebreid verslag van wat zich de avond tevoren in en rond het Lincoln Center heeft afgespeeld, hoe de reacties waren en welke bekende Amerikanen er bij aanwezig waren.

Deel dit artikel