2018 is uitgeroepen tot het jaar van de Chinese toerist en daarom besloot Kunstuur op culturele ontdekkingsreis te gaan in het land van de grote getallen. De vierdelige serie Kunstuur in China was in november te zien op tv, maar we kunnen ons voorstellen dat je het (voor een deel) gemist hebt en daarom blikken we er vandaag op terug! Via dit artikel kun je alle delen terugkijken en vanmiddag (20 december) zenden we een compilatie uit van Kunstuur in China, om 13:25 uur op NPO 2.

Voorproefje Kunstuur in China

Op economisch gebied gaat het China voor de wind en deze groeiende economie wakkert niet alleen reislust aan; de Chinese hedendaagse kunstmarkt is in een korte periode uitgegroeid tot één van de grootste ter wereld. Het land maakt daar een omzet mee van $ 370 miljoen (!). Dat is de op één na grootste omzet, na die van de Verenigde Staten.

Onder het waakzame oog van Liyang, die vanuit de Chinese staatstelevisie iedere beweging die de crew van Kunstuur maakte nauwlettend in de gaten hield, reisden ze van Shanghai naar Beijing.

Deel dit artikel