Het is vandaag precies een jaar geleden dat de special Lauren bevalt op televisie werd uitgezonden, tijd voor een Throwback Thursday! In de periode van de opnames is Lauren Verster zwanger. Ze wordt overspoeld met tips, do's & don'ts en horrorverhalen over bevallen. Lauren besluit zich zich goed te verdiepen in de wereld van bijzondere zwangerschapscursussen en bevallingen. Ze onderzoekt hoe ze zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op haar eigen bevalling. Helpt een hypnobirthing cursus echt? Kun je je eigen placenta opeten? En hoe kun je voorkomen dat je uitscheurt?

"Uitscheuren, inknippen en poepen dat iedereen het ziet"

Veel vrouwen zijn angstig voor hun bevalling. Lauren gaat op bezoek bij Sjamaan Ursula, zij voer een speciaal ritueel uit wat er voor moet zorgen dat vrouwen zonder angsten de bevalling in gaan. Lauren is zelf ook bijna aan de beurt om te bevallen, dus bereidt ze zich voor op een ritueel bij Ursula. Als huiswerk moet Lauren voor de tijd een paar voorbereidingen treffen. Zo moet ze bijvoorbeeld opschrijven wat ze graag los zou willen laten tijdens en rondom haar bevalling.

Uitscheuren, inknippen en poepen dat iedereen het ziet

Zware bevalling

Lauren mag meekijken bij een bevalling. Een hele zware bevalling, blijkt al snel. De baby blijft namelijk veel te lang in de buik zitten. Uiteindelijk moet de gyneacoloog erbij komen om met extra kracht de baby uit de buik te halen, maar dat is niet geheel zonder gevolgen. 

Zware bevalling

Placenta klaarmaken (om op te eten)

Lauren heeft gehoord dat de placenta heel gezond zou zijn om op te eten, dus komt ze 'gezellig' een keertje helpen bij het bereiden van zo'n exemplaar. Makkelijker gezegd dan gedaan, blijkt later. Lauren wordt alleen al misselijk als ze naar de placenta kijkt. En bij het idee dat haar vriend ook háár placenta te zien krijgt bij de bevalling. "Dat vind ik echt problematisch".

blockquote
Je kunt bijvoorbeeld ook een stukje placenta door je smoothie gooien!
 
Iemand een lekker stukje placenta?

Ben je benieuwd geworden naar de hele uitzending? Je kunt 'm hier terugkijken

Deel dit artikel