Het is vandaag precies 65 jaar geleden dat actrice en comédienne Loes Luca werd geboren; 18 oktober 1953. We vieren de 65ste verjaardag van Loes en blikken terug op mooie momenten.

Foto: ANP

Loes Luca heeft meer dan 65 theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan. Je kent haar waarschijnlijk van Nénette et les Zézettes, Het Klokhuis, Ja zuster, nee zuster en/of de nieuwe versie van 't Schaep met de 5 pooten: 't Schaep in Mokum.

Het Klokhuis: Yvette de Vriesch heeft last van migraine

't Schaep in Mokum

In 't Schaep in Mokum zingt Loes Luca 'Jacqueline', een vertaling van de engelse versie 'Jolene' van Dolly Parton.

Volle Zalen

Cornald Maas zocht Loes Luca in 2017 op om te praten over de nieuwe voorstelling waar ze in speelde: Pilp Fuction. Verder kijken ze samen naar 3 vrouwelijke actrices die stuk voor stuk een grote inspiratiebron zijn voor Loes. Haar moeder en dochter zijn ook erg belangrijk voor haar, zij zien dan ook alle stukken waar Loes in speelt.

blockquote
Ik vind de kritiek van zowel mijn moeder als mijn dochter op het toneelstuk dat ik speel van levensbelang
Loes Luca

Gala 100 jaar Wim Sonneveld

Op 31 december 2017 was Het Gala 100 jaar Wim Sonneveld vanuit het koninklijk theater Carré, een ode aan het werk van onze grootste meester van de kleinkunst: Wim Sonneveld. Er werd gezongen door grote Nederlandse artiesten als Paul Groot, Mark Rietman, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef, Diggy Dex, de Wëreldbänd, Het Ragazze Quarte, orkest Pol Vanfleteren en natuurlijk: Loes Luca. Alle klassiekers komen voorbij: Ome Thijs, Zij Kon Het Lonken Niet Laten, Marjolijne, Loflied Op Dora en natuurlijk Het Dorp.

Annie M.G. Schmidt

Jonathan van Duijn gaat voor een 4-delige serie op zoek naar het verhaal achter het werk van zijn oma; Annie M.G. Schmidt. Wie was het stille Zeeuwse meisje dat uitgroeide tot de belangrijkste verhalenvertelster van Nederland? Jonathan was nog maar zeven jaar oud toen zijn oma overleed, deze serie is voor hem een unieke kans om haar alsnog beter te leren kennen. De serie Annie M.G. Schmidt is vanaf dinsdag 27 november te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Loes Luca als leading lady

Ter afsluiting van deze serie vinden op 12 en 13 november in Carré de opnames plaats van een groot Annie M.G. Schmidt gala dat op 31 december wordt uigezonden. Het wordt een avond vol herkenning met leuke verrassingen en Loes Luca als leading lady!

Deel dit artikel