Vandaag is het de verjaardag van niemand minder dan Marlies Dekkers! Waarschijnlijk gaat er wel een belletje bij je rinkelen en denk je direct aan haar eigen, opvallende lingeriemerk. Maar, ken je haar ook nog uit Maestro? In dit programma gaan acht bekende Nederlanders de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent van het Orkest van het Oosten.

Blotebillenjurk

Marlies studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost, waar ze in 1991 cum laude afstudeerde. Ze maakte een wel heel bijzonder eindexamenwerk: de Blotebillenjurk! Met deze jurk werd Marlies Dekkers bekend. In 1993 zette ze haar eigen lingerielijn Undressed op. Later volgde ook Nightdressed, voor nacht- en avondkleding, en Sundressed voor badkleding. Marlies zette zich in om bh's te ontwerpen voor vrouwen met grote borsten die zowel elegant als comfortabel waren.

De blotebillenjurk
Blotebillenjurk
De blotebillenjurk

Maestro 2014

Maar, waar we Marlies Dekkers ook van kunnen kennen, is van Maestro uit 2014! Dit is hoe Marlies over het avontuur dacht voordat ze eraan begon:

Ook tijdens de uitzendingen van Maestro heeft Marlies stukken van haar eigen merk uit de kast getrokken, en zo kennen we haar ook. Tijdens het jurycommentaar voor Marlies in de tweede aflevering van Maestro laat contrabassist Dominic Seldis 'subtiel' vallen dat de kledingkeuze van Marlies nogal opvallend is. "This is not a fashion show", laat hij haar weten.

Marlies Dekkers geheel in eigen stijl bij Maestro
Marlies Dekkers geheel in eigen stijl bij Maestro
Marlies Dekkers geheel in eigen stijl bij Maestro

Halve finale

Marlies schopt het tot en met de halve finale, waar ze met 96 punten net te weinig scoort om naar de finale te mogen gaan, haar tegenkandidaat Spike krijgt 108 punten en Carlo zelfs 109 punten. Spike en Carlo strijden samen in de finale van Maestro 2014, waarna Spike er uiteindelijk met de titel vandoor gaat.

Deel dit artikel