Musicalster Pia Douwes neemt je in de documentaire Mijn leven is van mij mee in haar zoektocht om aan de top te blijven, hoe blijft ze als topartiest mentaal en fysiek overeind? Mijn leven is van mij van documentairemaakster Emma Westermann zie je vanavond (donderdag 13 december) in Close Up, om 23.00 uur op NPO 2. Daarna is de documentaire hier terug te kijken. In deze Throwback Thursday blikken we terug op verschillende werken en rollen van Pia Douwes.

Billy Elliot

In de musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, speelde Pia de rol van Mrs. Wilkinson. Pia zingt samen met de cast van Billy Elliot het nummer Solidariteit tijdens de Musical Sing-A-Long 2015.

Tijdens de repetities werd haar het hemd van het lijf gevraagd door AVROTROS Musical. Welke rol zou Pia bijvoorbeeld graag nóg een keer willen spelen?

Elisabeth

De grote doorbraak van de musicalster was de titelrol die zij in 1992 creëerde in Elisabeth in Wenen. Vanaf dat moment is het lied Mijn leven is van mij aan haar verbonden.

The Addams Family

Pia Douwes speelt ook in The Addams Family, in deze spannende musical speelt ze de rol van Morticia Addams. Morticia is een macabere, sexy en uiterst sensuele verschijning met droge humor en een porseleinwitte huid.

Vanavond (donderdag 13 december) is de documentaire Mijn leven is van mij te zien in Close Up, om 23:00 uur op NPO 2. Benieuwd? Bekijk hier alvast de trailer.

Deel dit artikel