Met wereldwijd meer dan 600 miljoen verkochte platen is het de bestverkopende band in de geschiedenis: The Beatles.

The Cavern


De popgroep uit de Engelse stad Liverpool wint maar liefst 10 Grammy Awards en een Oscar en heeft een gigantische groep hysterische meiden achter zich staan, die tijdens alle concerten de muziek met hun gegil overschreeuwen. Vandaag precies 57 jaar geleden geven ze hun eerste optreden als huisband in The Cavern Club in Liverpool: een goed moment om de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van popmuziek te eren. We beginnen met een uitstapje naar The Cavern Club...

Voor het programma Nick & Simon, The Dream gaan Nick en Simon in 2015 naar The Cavern Club. Ze nemen een kijkje in de club en na een mini-auditie mogen ze er zelfs optreden!

Nick en Simon in The Cavern

Podcast Fab4Cast


Van het bijzondere optreden van Nick & Simon gaan we door naar de Beatlespodcast van Fab4Cast. In 2015 beginnen presentatoren Jan-Cees ten Brugge (auteur van de boeken 'In Bed Met John & Yoko' en 'The Beatles in Holland'), Wibo Dijksma (maker van diverse Beatles-projecten bij NPO Radio 2) en Michiel Tjepkema (o.a. bekend van de Macca Podcast) met een inmiddels 101-delige podcastserie over The Beatles. De onderwerpen lopen uiteen van de maakprocessen van de legendarische Beatles-hits tot de solocarrières van de bandleden.

Taalvirtuozen Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes vertalen voor aflevering nummer 96 van Fab4Cast alle 214 songs van The Beatles naar het Nederlands.

Ben je benieuwd geworden naar alle andere afleveringen van de podcast? Je kunt ze allemaal terugluisteren.

Deel dit artikel