Vandaag 55 jaar geleden, op 9 augustus 1963, wordt ze geboren: wereldster Whitney Houston.

De in Newark geboren Amerikaanse zangeres brengt in 1985 haar eerste nummer uit. Jarenlang scoort ze de ene na de andere nummer 1-hit, zoals Greatest Love of All en Saving Ally My Love for You, waarmee ze de records van Elvis Presley en The Beatles verslaat. 

Op 11 februari 2012 wordt Whitney Houston op 48 jarige leeftijd dood gevonden in het bad van een suite in het Beverly Hills Hotel. Wat er precies gebeurd is, blijft jarenlang onduidelijk. Wel is meteen duidelijk dat er veel alcohol en drugs in het leven van Whitney was, en dat haar dood daarmee te maken heeft.

TV Show

Ivo Niehe krijgt heeft de eer om Whitney Houston in zijn programma TV Show te ontmoeten, in 1991 praat hij met haar over haar carrière. Ze lijkt dan nog een lang en prachtig leven voor zich te hebben. Jaren later, op 19 februari 2012, staat Whitney Houston weer centraal in de TV Show, maar dit keer op een heel andere manier: Whitney Houston in memoriam. We blikken terug op de uitzending uit 2012.

clock update 16 aug 2018, 12:15

Deze uitzending is helaas niet meer te bekijken

blockquote
Alcohol en drugs hebben in haar leven hun verwoestende werk gedaan
Ivo Niehe

In de bioscoop

Documentaire regisseur Kevin MacDonald maakte de documentaire Whitney met nog nooit eerder vertoonde beelden uit haar leven. Het is de eerste documentaire die haar erfgenamen toestaan. Vandaag, op haar verjaardag, is de documentaire in meer dan 100 bioscopen door heel Nederland te zien.

Glennis Grace

Glennis Grace kreeg in ons land nationale bekendheid toen ze deelnam aan de Soundmixshow waar ze Whitney Houston imiteerde. En onlangs gooide Glennis hoge ogen in Amerika met haar deelname aan America's Got Talent waar ze het prachtige nummer 'Run to You' van Whitney Houston zingt:

Deel dit artikel