Succesvol in één jaar én de Ronde van Italië én de Tour de France rijden, dat is niet voor veel renners weggelegd. Onze eigen Tom Dumoulin doet het wel, en hoe! Hij heeft op zaterdag 28 juli de laatste tijdrit van de Tour de France gewonnen, hij was één seconde sneller dan titelverdediger Chris Froome. In het algemeen klassement is hij als tweede geëindigd. 

Tom stond vier keer eerder aan de start van de Tour de France. De 33e plek in 2014 was zijn hoogste notering, maar dit jaar is hij op het podium geëindigd. Hij is tweede geworden in het algemeen klassement. Tom is de eerste Nederlandse man op het podium van de Tour sinds Erik Breukink in 1990. 

Een droom die uitkomt

Door zijn succesvolle carrière is Tom Dumoulin voor veel kinderen een idool geworden. In Zappsport maakt de wielrenner samen met Ron Boszhard een ronde langs zijn grootste fans. Niet alleen worden zij verrast met een bezoek van hun idool, ook hun wensen worden vervuld. Sjoerd (9) krijgt een masterclass bochten rijden. Luc (10) en Tom ruilen van shirt en de broer van Sem (12) wil graag een handtekening van Tom. 

Deel dit artikel