Huizenmarkt, oh huizenmarkt. Het is een Gordiaanse knoop waar zowel huurders als kopers niet meer uitkomen. Gebouwd wordt er nauwelijks, doorstroming stagneert, middeninkomens kunnen niet meer kopen, wachtlijsten voor sociale huur zonder eind en een betaalbaar huurhuis in de vrije sector kun je ook wel op je dakloze buik schrijven.

De overheid moet aan de bak. Hoogleraar dr. Peter Boelhouwer pleit tegen de marktwerking op de woningmarkt. 

Hoe de overheid de overspannen huizenmarkt moet aanpakken

Voedsel: van levensbehoefte naar leefstijl

De havermelk-elite verbetert de wereld door veganistisch te eten. Wie nog chocola eet moet wel suïcidaal zijn volgens de anti-suikerbrigade, en vleeseters zijn aso’s. Waar voedsel vroeger nog puur een levensbehoefte was, is het tegenwoordig een leefstijl, een statussymbool en een politiek middel. Jonge doctor Antonia Mazel legt uit hoe en waarom voedsel de afgelopen jaren zo is gepolitiseerd.

Hoe de havermelk-elite de wereld verbetert

Multiculti-gezever en lui beleid

De multiculturele samenleving, integratie, inburgering: zomaar drie woorden die vaak vooral emoties oproepen. Met rechtsfilosoof Tamar de Waal benadert dr Kelder de ontwikkelingen binnen het multiculturele beleid eens van de wetenschappelijke kant. Is
Is de verharding in onze maatschappij het gevolg van lui beleid?

Nederlands 'multiculturele beleid' heeft gefaald

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Pieter Omtzigt, prof. dr. Peter Boelhouwer, dr. Antonia Mazel, dr. Tamar de Waal

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. 

Deel dit artikel