Het menselijk lichaam bevat meer dan 600 spieren. Hoe houd je je spieren zo sterk en spoegel mogelijk? Het AVROTROS-programma Dokters van Morgen deed drie maanden lang een experiment op het gebied van spierkracht.

Als je niet kunt bewegen, raak je je spierkracht snel kwijt. Wist je dat je na een week liggen al bijna 1,5 kilo aan spier kwijtraakt? Antoinette Hertsenberg onderzoekt in het programma alles op het gebied van spieren én doet zelf ook mee aan het experiment.

Kijk de uitzending van Dokters van Morgen terug

Fit in de woonkamer

Als onderdeel van het experiment werden er twee work-outs ontwikkeld, die je thuis in de woonkamer kunt uitvoeren ter bervordering van de spierontwikkeling. Er is een lichtere en een zwaardere variant.

Fit op 4

De smaak te pakken? Probeer dan ook eens de podcast 'Fit op 4' van AVROTROS en NPO Radio 4, speciaal ontwikkeld door een sportcoach. In deze podcast hoor je tijdens het rennen mooie klassieke muziek, toegelicht door NPO Radio 4-presentator en running coach Ab Nieuwdorp. In negen weken tijd leer je tot 30 minuten non-stop hardlopen. De tweede reeks - waarin je tot 60 minuten non-stop leert hardlopen - komt in januari 2020 uit.


Bekijk het spierendossier

Deel dit artikel