We rennen van IC-bedden naar beademingsapparaten naar mondkapjes. We proberen met man en macht de curve te drukken en daar komt dan de drukte rondom testen en apps nog bij. Kortom we zijn erg druk met de symptoombestrijding van deze pandemie. Maar hoe zit het met een echte oplossing: een vaccin.

Microbioloog dr. Rosanne Hertzberger praat dr Kelder bij over het ontwikkelen van het wondermiddel dat de wereld moet redden van corona.

De kolonie op drift


Tussen 1850 en 1940 werd er met grote regelmaat gevaren tussen Nederlands-Indië en Nederland. Aan boord een microkosmos van de kolonie: witte nieuwkomers en ervaren oudgedienden woonden samen met inheemse scheepsmatrozen en personeel in de kleine samenleving van het schip.

Jonge dr Coen van 't Veer dook in alle correspondentie en verhalen die aan boord van deze overtochten zijn geschreven. Verhalen vol extreme emoties, harde botsingen en bijzondere lotsverbindingen.

Jezus de rebel


De immer rationele dr Kelder duikt deze week in de religie. In zware tijden een veel gezocht toevluchtsoord en dus wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld. Is Jezus gestorven voor onze zonden, om de mensheid te verlossen? Of was hij een linkse rebel die door de machthebbers uit de weg is geruimd.

Dr. Fulco van Hulst over geloof in tijden van crisis en over de wetenschap achter het paasverhaal.

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Rosanne Hertzberger, dr. Coen van ‘t Veer , dr. Fulco van Hulst

dr Kelder en Co, zaterdag 11 april, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel