Een vechtscheiding gaat nooit over rozen maar als er in het hanengevecht ook beschuldigingen van seksueel misbruik worden geuit, wordt het precair. Rechters en hulpverleners moeten de veiligheid van kinderen waarborgen, maar soms is zo’n beschuldiging ook de ultieme stok om mee te slaan. Een complex probleem.

Dr. Anne Smit maakte tijdens haar promotieonderzoek een model waarmee rechters en hulpverleners beter grip krijgen op deze hachelijke situatie.

Vertel me waar je woont en ik zeg je wat je stemt

De uitslag van de verkiezingen wordt gretig omgezet in allerlei kaartjes. Zo ontstaat er een geografisch beeld van ons stemgedrag: in de grote steden vaak links en progressief, Rotterdam eerder populistisch, de Veluwe christelijk. Is het mogelijk om aan de hand van habitat iets te zeggen over ons stemgedrag? Dr. Armèn Hakhverdian uit kritiek op de media over deze schreeuwende behoefte aan deze manier van representatie.

Rijk worden met hypes op Instagram

Wat hebben avocado’s, Britse Kortharen en actieve koolstof met elkaar gemeen? Ze hebben hun populariteit allen te danken aan Instagram. Als je iéts wil hypen, dan is dit je platform. Het ‘sociale’ netwerk is misschien opgericht voor interactie, maar inmiddels is het meer een reclame-kanaal. Dr. Willemijn van Dolen legt uit hoe influencers merken zijn geworden en hoe de commerciële middenstand daar gebruik van maakt.

Luister zaterdag naar dr Kelder en Co live vanuit Vondel CS
13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Armèm Hakhverdian, dr. Anne Smit, prof. dr. Willemijn van Dolen

Meer dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel