Op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur is het tijd voor dr Kelder en Co. Een wekelijkse uurtje radiotherapie tegen hypes en hysterie onder leiding van Jort Kelder. Deze week komen de volgende onderwerpen aan bod tijdens de uitzending op NPO Radio 1. 

Angst en stemmen

Wat doet een jaar pandemie met de uitslag van de verkiezingen? Kunnen wij simpele kiezers ons hoofd koel houden nu we onzeker zijn over onze fysieke, mentale gezondheid en ons inkomen. Dr. Bert Bakker deed onderzoek naar het effect van angst op de kiezer.

Wat virus-vrees doet met de kiezer

De jonge Doctor op kastelenjacht

Zeven jaar lang zocht Jonge doctor Diana Spiekhout naar verdwenen kastelen in Noordoost-Nederland. Ze ontdekte er 134. Burchten en vestingen waar duizend jaar geleden edelen in de wildernis hun toevlucht zochten. En dit is volgens haar nog maar het begin. Ze ontwikkelde een nieuwe onderzoeksmethode in de hoop nog meer kastelen te onthullen.

Een jonge Doctor op kastelenjacht

Als corona-muziek in de oren

Lockdown-liedjes; Een jaar geleden hadden we er nog nooit van gehoord. Nu staat dit nieuwe genre volop in de hitlijsten. Cultureel Socioloog Dr. Julian Schaap ziet dat de coronacrisis onze muziekbeleving verandert. In dr Kelder en Co verklaart hij het succes van de klassieker ‘You Never Walk Alone’. En vertelt hij waarom een avondje luidkeels meezingen met Danny Vera in de kroeg heel goed voor ons zou zijn.

Lockdown-liedjes en veranderende muzieksmaak

Luister zaterdag 13 maart naar dr Kelder en Co op NPO Radio 1

dr Kelder en Co

Deel dit artikel