Het combineren van carrière en gezin kan een uitdaging zijn, heeft dr Kelder van horen zeggen. Gelukkig zijn daar verlofregelingen, alleen maken mannen maken daar slechts beperkt gebruik van.

Tenzij hun baas zelf ook met ouderschapsverlof gaat: dan blijken mannen dat zelf ook vaker te doen. Jonge doctor Leonie van Breeschoten verdedigt haar proefschrift nogmaals.

Luister terug: Waarom jonge vaders nog altijd weinig verlof opnemen

Spiegeltje, spiegeltje

Wie aan de heersende schoonheidsidealen voldoet heeft meer succes in het leven. Bij vrouwen vertalen een slanke taille, blanke huid, jonge uitstraling en lange blonde haren zich in klinkende munten, succesvolle partners en een beter leven.

Welke rol spelen ontwerpers en modejournalisten bij het bepalen van deze norm? Dr Kelder beschouwt de dwingende schoonheid, de effecten en de gevolgen met dr. Sylvia Holla.

Luister terug: spiegeltje, spiegeltje

Hoeveel verdient uw presentator?

Geen zoektocht naar eieren voor dr Kelder, maar naar geschikte aftrekposten. De blauwe envelop moet binnenkort retour en dus komt de fiscalist op bezoek. Om het imago bij te stellen publiceert dr Kelder zijn belastingaangifte.

Rijk of niet: iedereen betaalt zich blauw. Waarom is het in NL zo lastig om de belastingdruk te verlagen? Prof. dr. Stan Stevens schuift aan en vlooit door de aangifte en het Nederlandse stelsel.

Luister terug: zoveel verdient uw presentator

dr Kelder en Co
zaterdag 20 april, Vondel CS
13.00 – 14.00 uur NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Eline Leijten, dr. Sylvia Holla, dr. Leonie van Breeschoten, Prof. dr. Stan Steven,

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel