Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1.

De toekomst van rechts Nederland
Waarom wint rechts de meeste verkiezingen maar komt het nooit tot een duidelijk rechts kabinet met helder rechts beleid? Coalitieland Nederland verzandt meestal in een compromis-kabinet waarbij er toch concessies worden gedaan. Gaat nieuw rechts dit veranderen? En waarom is de term 'rechts' zo vies en wordt deze zo snel gelinkt aan fascistische praktijken, terwijl radicaal linkse ideeën voor politiek correct doorgaan. Dr Kelder zet een boom op over rechtse politiek met dr Geerten Waling.

→ Luister terug: De toekomst van rechts Nederland

Wie geeft er een f•ck om?
"Een tegendraadse aanpak voor een goed leven." Dat is wat populaire zelfhulpboeken die 'not giving a f*ck’ tot kunst verheffen verkondigen. Niet dat zo’n boek dr Kelder een f•ck kan schelen, maar hoe tegendraads en origineel zijn die fuck-boeken nu werkelijk? En wat voor een mens helpen zij creëren in een toch al egoïstische, individualistische maatschappij? Een discussie over de waarde van zelfhulpboeken met geluksonderzoeker dr. Ad Bergsma.

→ Luister terug: Zelfhulpboeken

Voorspellers van dementie
Word jij na het opstaan weleens licht in je hoofd? Die plotse lage bloeddruk kan op latere leeftijd tot een verhoogd risico op dementie leiden. Frank Wolters promoveerde op uniek, langdurig onderzoek naar de oorzaken van, en voorspellende factoren bij dementie. In dr Kelder en Co verdedigt de jonge doctor van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn proefschrift nogmaals.

→ Luister terug: Niet iedereen krijgt dementie

Presentatie: Jort Kelder
Met: Prof. dr. Co Kolijn, dr. Geerten Waling, dr. Ad Bergsma, dr. Frank Wolters

Luister terug: dr Kelder en Co

Deel dit artikel