Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. 

Een goed gesprek over de Europese identiteit. Het Europese gevoel is elitair, vooral hogeropgeleiden voelen zich Europeaan terwijl de eurosceptici vooral lager zijn opgeleid.  Dr. André Krouwel, politicoloog aan de VU en oprichter van Kieskompas geeft inzicht in de sentimenten van de Europese kiezer. Voelen jongeren zich meer Europeaan dan ouderen en hoe zit dat met de verschillende lidstaten?

'De eurosceptici worden groot deze verkiezingen'

Technisch geneeskunde: een nieuw beroep

3D-printen kennen we al langer, maar dat dit soort technische ontwikkelingen in het operatietheater zeer waardevol zijn blijkt uit het promotieonderzoek van dr. Joep Kraeima (UMCG). Hij onderzocht hoe een 3D-geprint model de operatie van de kaak verbetert. Techniek speelt ondertussen zo’n belangrijke rol in de medische wereld dat hij van een nieuw beroep spreekt: technisch geneeskundige.

→ Terugluisteren: Technische geneeskunde

Oh my god: links Amerika

Amerika is al een tijdje in de ban van de Democraten-politica Alexandria Ocasio-Cortez. Ze is nog te jong om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, maar dat maakt haar niet minder populair. Wat betekent de opkomst van deze links denkende politica uit de Bronx in de Verenigde Staten? Een gesprek met de Vlaamse hooggeleerde Bart Kerremans, professor Internationale relaties en Amerikaanse politiek. En schrik niet: met zo’n gast komt naast links Amerika natuurlijk ook de handelsoorlog met China ter sprake.

→ Terugluisteren: Linkse Verenigde Staten: wat krijgen we nu?

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. André Krouwel, dr. Joep Kraeima en prof. dr. Bart Kerremans

dr Kelder en Co hoor je zaterdag tussen 13.00 - 14.00 op NPO Radio 1.

Deel dit artikel